SeverdighetsGuiden

Hva har Drøbak å tilby sine gjester, bortsett fra gallerier og restauranter? Mange vil si at Drøbak i seg selv er et besøk verdt. Vi har tatt for oss noe av det vi mener er serverdigheter for stedet. Du vil fort finne ut at det er nok av ting å besøke i Drøbak. Og at mye av det både er spennende og lærerikt.

Badeparken

Badeparken er Frogn kommunens 2000 års sted. Allerede et vakkert, grønt pustehull i Drøbak. I gamle dager lå byens kurbad i Badeparken, og stedet hadde sin kvinneavdeling og sin mannsavdeling. I dag er det åpnere forhold. og det kryr av mennesker i alle aldre på solfylte dager. Den lille fontenen med den nakne gutten er også en gave til byen, og trærne i parken er gitt av byens besteborgere for omkring 100 år siden. Det er en liten kafe i parken, som har stupetårn, basseng for de yngste, store plener for pic-nick, familiestedet Parrstranda og bygningen Varmbadet hvor den lokale kunstforeningen avholder sine sommerutstillinger.

Blücherankeret

Og når du først er i Badeparken, går du neppe forbi Blücherankeret og bysten av oberst Eriksen. Det var oberst Eriksen som 9. april 1940 sa «fyr», og som lot to tunge skudd fra kanonen Moses ramme det tyske krigsskipet Blücher. Alle vet at disse skuddene stanset den tyske invasjonen så mye at Kongen og hans hoff kom seg ut av landet, og ikke minst at det store panserkipet som ikke kunne senkes, fikk samme skjebne som Titanic. Men denne gangen var det ikke noe isflak som forårsaket tragedien, det var kanon og torpedoskudd fra Oscarsborg festning som senket skipet. I dag ligger det på bunnen sydøst for Askholmene, tømt for forurensende olje.

De gamle husene

I vår turguide tar vi deg med gjennom noen av Drøbaks mange smug. Mange reiser til Drøbak bare for å ta seg en rusletur gjennom de trange gatene og de små smugene. En ny verneplan vil forhåpentligvis ta vare på denne opplevelsen også i framtida, og tilby gjester vakre hager, gamle hus og små pittoreske detaljer. Ikke vær redd for å kikke inn i bakgårdene. Der finner du mye vakkert, og kanskje møter du en en gammel patriot som forteller deg en skrøne.

Drøbak Akvarium

Drøbak Akvarium er noe alle bør få med seg. Bor du i Drøbak men ennå ikke har vært der? Ta turen! Det samme bør alle som kommer til Drøbak på besøk. Opplev Oslofjordens skapninger på nært hold!

Drøbak bibliotek

Kanskje er Drøbak bibliotek Norges vakreste bibliotek. Tidligere kultursjef i Frogn, Olav Sandsmark,var en av forkjemperne for å få omgjort den gamle barneskolen ved drøbak torg om til bygdas bibliotek. Da det gamle biblioteket brant, på et helt riktig tidspunkt med tanke på å få et nytt, hevder enkelte, ble det satt fart i planene. Det ble etterhvert bibliotek, og et særdeles vakkert sådann. Her kan du sitte i eimen av gammel kunnskap og studere bøker og tidsskrifter. I susen fra vannet som bruser i fontenen utenfor.

Åpningstider:

Mandag og torsdag 11.00 – 19.00
Tirsdag onsdag og fredag 11.00 – 15.00
Lørdag 11.00 – 14.00

Drøbak båtforenings Maritime samlinger

I Kroketønna midt i Drøbak sentrum, ligger det vesle maritime museet til Drøbak båtforening. Omhyggelig bygd opp av ildsjel Tore Eriksen, og hans medhjelpere. Her kan du treffe igjen de gamle gode glødehodemotorene som hostet og gikk for mange tiår siden, og som fraktet fiksere mer eller mindre trygt hjem fra feltet. Museet holder til i lokaler som ble oppført i 1906, som maskinhus for et dampdrevet, kullfyrt strømaggregat. Dampmaskinen med generator og den elektriske tavlen er monter opp i museet.Gamle påhengsmotorer og andre gamle klenodier finnes i det vesle museet som er er godbit for alle som er teknisk interessert.