Galleriguiden

Mange drar til Drøbak nettopp for besøke galleriene. De aller fleste holder åpent hele året, og skifter jevnlig ut sin utstillinger.

Fredrik Stabel & Avistegnernes Hus

Dette galleriet er et selvfølgelig mål for enhver som kommer til Drøbak, og som vet at en god latter forlenger livet. I førte etasje kan du ta en titt på dagens, gårsdagens og morgendagens avistegnere, med utstillinger som stadig skifter. I annen etasje møter du Norsk Dusteforbunds og Fredrik Stabels avsindige univers.

Galleri Finsrud

Reidar Finsrud er kjent langt utenfor Drøbak som en multikunstner. Han er maler, grafiker, tegner og skulptør. I tillegg til å være oppfinner og far til Perpete Mobile. Han driver sin egen tegne og maleskole, som henter elever langt utenfor Follos grenser. Hans to gallerier ligger henholdsvis ved Bilitt, på veien inn til Drøbak, og på Torkildstranda sør for sentrum. Begge galleriene er fylt med Reidar Finsruds arbeider. Du kommer dit lettest med bil.

Akkurat nå! Stedet inviterer til lukkede selskaper av de fleste slag. Kunstneren selv vil alltid være tilstede.

Galleri GH

Også Galleri GH ligger Storgata. I et gammelt koselig hvitmalt hus holder ekteparet Haico Nitzsche og Gro Skåltveit til, og i galleriet vil du oppdage alt fra spennende og vakre bruksgjenstander i porselen, til idèrike og kanskje provoserende keramiske skulpturer. Galleri og verksted ligger vegg i vegg. Er du heldig kan du kanskje få se hvordan de lager sin kunst.

Akkurat nå! Ny produkter dukker stadig opp i dette galleriet.

Galleri Havstad

I det som tidligere var byens beste slakterforretning, er et særdeles vakkert galleri og kunsthåndverksenter vokst fram. Galleri Havstad. Galleriet har et stort utvalg av glass, keramikk, kunsthåndverk og smykker. Fordelt på et sted mellom 30 og 40 kunstnere. I tillegg skifter galleriet utstiller omkring hver annen måned.

Galleriet har åpent hver dag, om sommeren også på søndager.

Galleri Vera

Det er ikke bare Galleri Finsrud som ligger i Torkildsbyen. Vera Olsnes har innredet sin bolig i Elleveien om til et vakkert galleri. Hun knytter til seg spennende kunstnere, og varierer utstillingene fra maleri til glass. For å komme dit bør du bruke bil, siden det ligger halvannen kilometer fra sentrum, og med drøye bakker å gå.